miércoles, 29 de abril de 2009

Crida pels drets sindicals a Egipte · Solidaritat amb el nou sindicat independent


Egipte és una dictadura, controlada durant dècades per Hosni Mubarak, dirigent prooccidental i aliat essencial d’Israel. Actualment el seu règim, corrupte i repressor, es troba en crisi.

Als últims anys el país viu una onada de grans lluites obreres, que va començar amb una vaga de masses el desembre de 2006 a l’enorme planta de tèxtil de Mahal·la, al delta del Nil. La resposta del règim a aquest nou moviment ha estat previsible: la repressió amb detencions i tortures. Tot i això, no han aconseguit trencar les lluites; per la llibertat sindical, per la democràcia, per la justícia social, en solidaritat amb Palestina…

El passat mes d’abril es configurava el sindicat de Recol·lectors d’Impostos a Egipte. 14 mesos de lluita, iniciats amb una aturada d’onze dies, han estat necessaris per a la configuració del primer sindicat lliure a Egipte des de 1957. El sindicat de Recol·lectors d’Impostos Egipcis —Union of Real Estate Tax Authority Employees (URETAE)— representa, d’aquesta manera, la primera experiència d’organització obrera reconeguda legalment a Egipte més enllà del sindicat vertical i únic que regeix el sistema sindical del país des de fa més de mig segle. Malgrat els passos assolits, el règim egipci encara treballa per a tombar aquest reconeixement legal que resulta fràgil i poc estable. Aquesta no és una lluita aïllada, ja que s’emmarca en una reivindicació general al país per a la acceptació de sindicats lliures i un canvi social i polític a Egipte.

Els sotasignants feliciten i expressen el seu suport i solidaritat al recent instaurat Sindicat dels Recol·lectors d’Impostos a Egipte, així com a la resta de mobilitzacions per a la instauració d’una pluralitat sindical, la democràcia i la justícia social al país.

Grup de solidaritat amb les lluites sindicals a Egipte

Envieu adhesions ràpidament, si us plau, a: concairo@gmail.com

No hay comentarios: